Zalai erdők meséi: Böszmerenghy Töhötöm (nyomtatott könyv)

1.990 Ft

Károlyfi Zsófia – Palaics Eszter:

Zalai erdők meséi: Böszmerenghy Töhötöm

Annak ellenére hogy komoly filozófiánk van, időnként gyerekesen viselkedünk. Ha színdarabot látunk, mi is szeretnénk rendezni, ha valami tetszik, le akarjuk festeni, ha mesét olvasunk, mi is szeretnénk mesét írni. Így kezdődött. Talán Garfild az oka, hogy megálmodtunk egy magyar cica főszereplőt, de ha magyar, akkor már legyen zalai. Igen ám, de ha mi ebből végeláthatatlan történeteket szeretnénk írni, honnan vegyük a példát. Honnan? Egyszerű, a szomszédok és ismerőseink életéből.

Hát így született meg a nagyotmondó vadász, Böszmerenghy Töhötöm (Böszöm), a hajléktalanná vált nemesi rokon, Vencze, a külföldről áttelepült Kondor, a mindentudó Jusztos, a sokkölykös Rézi, feketeszőrű Zordibál, a lassúbeszédű analfabéta Mélabéla, a mindenkit kritizáló Bercica, és a tudományos természetbúvár Remete. Na és a könyvmoly, a mesélő, akinek a tulajdonneve Moj, s barátja, Cogi, a cincogó egérke, aki olvasni tanul a könymolytárban.

Mesénkből megyei verseny is lett, de a legnagyob meglepetést mégis Engler József okozta, aki elvállalta a hangoskönyv előadását. Nem felovasás ez hanem kitűnő előadás, szereplőtársai Máder Edit és Ambrus Attila. (A hangoskönyvet itt ingyen meghallgathatod)
Felnőtteknek gyerekeknek egyaránt kikapcsolódás, és lehet, hogy egyesek rá is ismernek magukra.    ?

A nyomtatott könyv borítójára leendő tulajdonosa nevét írjuk ? (Lásd a fotón: …Eszter… könyve)

Hat éves kortól ajánljuk.

13 készleten

Kategória:

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Zalai erdők meséi: Böszmerenghy Töhötöm (nyomtatott könyv)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük