Károlyfi Zsófia – Palaics Eszter

Zalai Erdők meséi: Böszmerenghy Töhötöm I.

Annak ellenére hogy komoly filozófiánk van, időnként gyerekesen viselkedünk. Ha színdarabot látunk, mi is szeretnénk rendezni, ha valami tetszik, le akarjuk festeni, ha mesét olvasunk, mi is szeretnénk mesét írni. Így kezdődött. Talán Garfild az oka, hogy megálmodtunk egy magyar cica főszereplőt, de ha magyar, akkor már legyen zalai. Igen ám, de ha mi ebből végeláthatatlan történeteket szeretnénk írni, honnan vegyük a példát. Honnan? Egyszerű, a szomszédok és ismerőseink életéből.

Hát így született meg a nagyotmondó vadász, Böszmerenghy Töhötöm (Böszöm), a hajléktalanná vált nemesi rokon, Vencze, a külföldről áttelepült Kondor, a mindentudó Jusztos, a sokkölykös Rézi, feketeszőrű Zordibál, a lassúbeszédű analfabéta Mélabéla, a mindenkit kritizáló Bercica, és a tudományos természetbúvár Remete. Na és a könyvmoly, a mesélő, akinek a tulajdonneve Moj, s barátja, Cogi, a cincogó egérke, aki olvasni tanul a könymolytárban.

Mesénkből megyei verseny is lett, de a legnagyob meglepetést mégis Engler József okozta, aki elvállalta a hangoskönyv előadását. Nem felovasás ez hanem kitűnő előadás, szereplőtársai Máder Edit és Ambrus Attila.
Felnőtteknek gyerekeknek egyaránt kikapcsolódás, és lehet hogy egyesek rá is ismernek magukra.    🙂

Itt az alkalom, meghallgathatja INGYEN.

Feszültségmentes nevetőráncosodást kívánunk!

Hat éves kortól ajánljuk.

A mese nyomtatott változata és a történet folytatása iránt érdeklődő kedves hallgatóktól szívesen fogadjuk a visszajelzéseket, megkereséseket a szia@mesemoly.hu emailcímen. Jó mesehallgatást!

Elmondják: Engler József, Máder Edit, Ambrus Attila

Open Access Document – Nevezd meg, ne változtasd, Így add tovább…
Mp3 Joint Stereo 96-112kbyte/s, teljes játékidő cca 135perc.
Készült 2018-ban.